fotoboeken

De foto’s in de basis fotoboeken worden opgebouwd uit allemaal kleine puntjes (raster). Als je goed naar de foto’s kijkt, kun je deze puntjes zien. Luxe fotoboeken worden fotografisch belicht hebben een breder kleurbereik waardoor de kleuren helderder zijn. Deze foto's hebben ook geen raster waardoor ze scherper zijn.

Een ander groot verschil is de manier van inbinden. De basis fotoboeken worden als een boek ingebonden. De pagina’s vallen bollend open en hebben een naad tussen de linker- en rechter bladzijde. De luxe fotoboeken liggen volledig vlak waardoor de linker- en rechterpagina één geheel vormen zonder naad er tussen. De pagina’s van de luxe fotoboeken zijn aanzienlijk dikker en voelen daardoor stevig aan.
Heeft dit je geholpen?

Een fotoboek dat je na 16 februari 2016 bij HEMA hebt besteld, kun je gemakkelijk nabestellen.

Je opgeslagen fotoprojecten kun je vinden onder 'mijn fotoprojecten' bij 'mijn HEMA foto'. Hier kun je het fotoboek opzoeken dat je wil nabestellen.
Wil je nog iets aanpassen voordat je het fotoboek opnieuw bestelt? Dat kun je dan eenvoudig doen in het fotoproject van dat fotoboek.

fotoboek nabestellen in een ander formaat, oriëntatie, kaftsoort of papiersoort
Het aanpassen van je fotoboek kun je gemakkelijk doen in jouw fotoproject. Open het fotoproject en klik in het linkermenu op 'productinstellingen'. Hier kun je de oriëntatie (staand, liggend of vierkant), het type fotoboek, het soort kaft en het soort papier aanpassen.

Heeft dit je geholpen?

Bij sommige fotoboeken is het mogelijk om een digitale versie van je gemaakte fotoboek te laten maken. Wanneer dit van toepassing is op een fotoboek, staat dit aangegeven op de pagina van het fotoboek. Bij deze fotoboeken krijg je tijdens het bestelproces een mogelijkheid om een digitale versie van je fotoboek toe te voegen aan je bestelling. 
Het is niet mogelijk om een digitale versie van je gemaakte fotoboek te bestellen zonder het echte fotoboek te bestellen.
Kijk hier voor meer vragen over digitale fotoboeken.

Heeft dit je geholpen?
Wil je een eigen foto als achtergrond gebruiken, maar deze wat vervagen? Dit kun je doen door de foto transparant te maken.
  • sleep de foto die je als achtergrond wil gebruiken in je fotoboek
  • selecteer de foto en kies in het linkermenu voor 'foto bewerken' en vervolgens voor 'transparant/correcties'
  • pas de transparantie van de foto naar wens aan
  • klik vervolgens met de rechtermuisknop op de foto en klik op 'als achtergrond voor deze pagina gebruiken' of 'gebruik als achtergrond op beide pagina’s'
Heeft dit je geholpen?

Tijdens het maken van je fotoboek kun je pagina's verwijderen. Dit kun je doen bij het icoontje 'pagina's verwijderen of verplaatsen' rechtsboven in het scherm. Verwijder de gewenste pagina's door bij die pagina's op het kruisje te klikken. Klik vervolgens linksboven op 'klaar' en je pagina's zijn verwijderd.

Tijdens de productie van je fotoboek worden er voor- en achterin het fotoboek standaard twee schutbladen geplaatst ter bescherming van het fotoboek. Ook wordt er standaard een derde lege pagina toegevoegd om tijdens de productie de kaft en het binnenwerk samen te kunnen voegen. Deze pagina's zie je niet tijdens het maken van je fotoboek, maar wel nadat je fotoboek is gemaakt. Deze pagina's kunnen niet worden uitgesloten.

Heeft dit je geholpen?

Ja, je kunt een complete eigen indeling inclusief achtergrond, gekozen randen en cliparts opslaan.
Maak de indeling die je wilt opslaan met de functies in het linkermenu. Klik vervolgens op 'indelingen' en 'indeling opslaan'. Je kunt ervoor kiezen om alleen de linkerpagina, alleen de rechterpagina of beide pagina's als indeling op te slaan.

Heeft dit je geholpen?

Ja, je kunt je complete opmaak en tekstopmaak opslaan en vervolgens op andere pagina's in je fotoboek toepassen.
Maak de tekstopmaak die je wilt opslaan met de functies in het linkermenu. Klik vervolgens op 'indelingen' en 'indeling opslaan'. Je kunt je opgeslagen tekstopmaak vinden bij 'indelingen' en vervolgens bij 'jouw indelingen'. 

Heeft dit je geholpen?

Je kunt je fotoboek zowel op je computer als online opslaan. Wanneer je online opslaat kun je het fotoboek op iedere computer, telefoon of tablet openen. Je opgeslagen fotoboek vind je daarna terug in 'mijn HEMA foto' onder 'mijn fotoprojecten'.

Heeft dit je geholpen?

Dit kun je doen bij het icoontje 'pagina's verwijderen of verplaatsen' rechtsboven in het scherm. Sleep de pagina's op de gewenste volgorde en klik vervolgens linksboven op 'klaar'.

Heeft dit je geholpen?
Ja, je kunt tijdens het maken van je fotoboek op elk moment voor een maatje groter of kleiner kiezen. Ook kun je bijvoorbeeld de keuze voor mat of glanzend papier aanpassen of de oriëntatie (vierkant, liggend of staand) wijzigen. Ga daarvoor naar 'fotoboek uitvoering' en kies wat je wilt wijzigen.
Heeft dit je geholpen?

Je kunt je eigen foto als achtergrond plaatsen op één pagina, of als achtergrond spreiden over twee pagina's.
Klik de pagina aan waar je jouw foto als achtergrond wilt plaatsen. Klik op 'kies achtergrond' en klik op het tabblad 'eigen foto'. Klik onderaan op 'voeg achtergrondfoto toe' en sleep de foto naar de gewenste pagina.
Als je de achtergrondfoto wil spreiden over twee pagina's, klik je eerst 'toepassen op dubbele pagina's' aan en sleep je daarna de foto naar de gewenste pagina's.

Heeft dit je geholpen?
HEIC bestanden (de nieuwe standaard bestanden van Apple), moeten worden geconverteerd naar JPG bestanden voordat je deze kunt gebruiken in je fotoboek. Voor de offline en online editor is de werking hiervoor verschillend:

offline software: automatisch omgezet
In de offline software worden alle bestandstypen automatisch omgezet naar JPG bestanden, zo dus ook HEIC bestanden. Hierdoor kun je HEIC bestanden direct uploaden in de offline software. Let op: dit geldt alleen voor Mac gebruikers. Gebruik je de offline software op een Windows computer, werkt deze functie niet.

online software: niet automatisch omgezet
Wil je in onze online software werken met andere bestandstypen als HEIC bestanden? Dan raden we je aan om alle foto's die je wilt gebruiken in een map op je bureaublad te plaatsen. Apple converteert de bestanden in die map dan automatisch naar JPG bestanden die gebruikt kunnen worden in de online software.
Heeft dit je geholpen?
terug naar overzicht