fotoboeken

De foto’s in gedrukte fotoboeken worden opgebouwd uit allemaal kleine puntjes (raster) als je goed naar de foto’s kijkt kun je deze puntjes zien. Fotoboeken op fotopapier worden fotografisch belicht hebben een breder kleurbereik waardoor de kleuren helderder zijn en de foto’s hebben geen raster, waardoor ze scherper zijn. Een ander groot verschil is de manier van inbinden. Gedrukte fotoalbums worden als een boek ingebonden en de pagina’s vallen bollend open en hebben een naad tussen de linker en rechter bladzijde. Fotoboeken op fotopapier liggen volledig vlak en de linker en rechterpagina lopen zonder naad door. De pagina’s zijn aanzienlijk dikker en voelen daardoor stevig aan.
Heeft dit je geholpen?

Je kunt een fotoboek dat je na 16 februari 2016 bij HEMA besteld hebt makkelijk nabestellen, zelfs in een maatje groter of kleiner.

Klik hier voor een uitleg hoe dat moet >

Heeft dit je geholpen?

Bij sommige fotoboeken is het mogelijk om een digitale versie van je gemaakte fotoboek te laten maken. Wanneer dit van toepassing is op een fotoboek, staat dit aangegeven op de pagina van het fotoboek. Bij deze fotoboeken krijg je tijdens het bestelproces een mogelijkheid om een digitale versie van je fotoboek toe te voegen aan je bestelling. 
Het is niet mogelijk om een digitale versie van je gemaakte fotoboek te bestellen zonder het echte fotoboek te bestellen.

Heeft dit je geholpen?
HEMA voegt standaard aan het fotoboek twee schutbladen, voor en achter in het boek, toe ter bescherming en verfraaiing van het gedrukte fotoboek. Hiervoor wordt een andere kwaliteit papier gebruikt. De derde pagina is toegevoegd om in productie kaft en binnenwerk samen te kunnen brengen. Deze pagina's kunnen niet uitgesloten worden.
Heeft dit je geholpen?

Met de verschillende transparante blokken die je vindt bij 'cliparts' kun je op een eenvoudige manier transparantie toevoegen aan je foto's. Zelfs op een deel van je foto. Dit is erg handig wanneer je een stukje tekst over een foto heen wilt plaatsen. Normaal is deze dan slecht leesbaar, maar door het witte of grijze transparantievlak kun je de tekst goed leesbaar maken.

meer info

Heeft dit je geholpen?

Een opengeslagen fotoboek bestaat altijd uit een linker en rechter pagina die eigenlijk één geheel vormen. De pagina's vormen samen een verhaal.

Daarom zijn ze in de software aan elkaar gekoppeld. Zo maak je een evenwichtige pagina met de standaard beschikbare indelingen.

Je kunt natuurlijk altijd zelf per pagina je opmaak aanpassen, zoals:
● verschillende achtergrondfoto's per pagina:  kijk hier hoe dat werkt
● verschillende indeling per pagina maken en opslaan als eigen indeling

Heeft dit je geholpen?

Bij verwijderen pagina's worden de pagina's eigenlijk alleen leeg gemaakt. Je behoudt het aantal gekozen pagina's in je boek.

Door het pagina aantal te verlagen in de tab 'invoegen' worden de pagina's definitief verwijderd.
● Het minimum aantal pagina's is 24.

meer info

Heeft dit je geholpen?

Dat kan. Je kunt een complete eigen indeling inclusief achtergrond, gekozen randen en sliparts opslaan.
● Maak eerst de indeling
● Ben je tevreden klik dan op de tab 'opmaak' en vervolgens op 'indeling opslaan'
● Je eigen indeling staat nu bij: 'indeling' onderaan bij 'eigen indeling' 

Je kunt deze zo vaak gebruiken als je maar wilt.

Heeft dit je geholpen?

Dat kan, je kunt je complete opmaak en tekstopmaak opslaan bij 'mijn indelingen' en deze op willekeurig welke pagina in je fotoboek toepassen.

meer info

Heeft dit je geholpen?

Je kunt je fotoboek zowel op je computer als online opslaan. Wanneer je online opslaat kun je het fotoboek op iedere computer, telefoon of tablet openen. Je opgeslagen fotoboek vind je daarna terug in 'mijn HEMA foto' onder 'mijn fotoprojecten'.

meer info

Heeft dit je geholpen?

Door op verplaats pagina's te klikken krijg je een pagina overzicht in beeld. In dit beeld kan je je pagina's verslepen naar een willekeurige plek in je fotoboek.

meer info

Heeft dit je geholpen?

Ja, dat kan. Je kunt tijdens het maken van je boek op elk moment voor een maatje groter of kleiner kiezen. Ook kun je bijvoorbeeld de keuze voor mat of glanzend papier aanpassen. Klik hiervoor in de software op het tabblad 'mijn product' en vervolgens op 'product aanpassen'.

Heeft dit je geholpen?

Je kunt op verschillenden manieren een eigen foto op de achtergrond plaatsen:
● één foto over twee pagina's:  bekijk hier >
● één foto op één pagina:  bekijk hier >

Heeft dit je geholpen?
terug naar overzicht