Hieronder vind je korte filmpjes met uitleg en tips om je fotoboeken gemakkelijker te ontwerpen in onze offline fotosoftware.

De opbouw van het werkblad van de software en het aanpassen hiervan

De video gaat in op het gebruik van verschillende tools binnen de software om je werkruimte te personaliseren. Het behandelt onder andere het toevoegen en verplaatsen van elementen, het aanpassen van de lay-out, en het gebruik van hulpmiddelen om je foto's op een georganiseerde en aantrekkelijke manier te rangschikken.

Pagina’s toevoegen, verwijderen en verplaatsen

In deze video leer je hoe je pagina’s kunt toevoegen, verwijderen en verplaatsen in je HEMA fotoboek. Deze handige tips helpen je bij het beheren van de structuur van je fotoboek, zodat je gemakkelijk extra pagina’s kunt toevoegen voor meer foto’s, ongewenste pagina’s kunt verwijderen, en de volgorde van de pagina’s kunt aanpassen om je verhaal beter te vertellen.

Een achtergrond kiezen vanuit de kleur van een foto

Deze video toont hoe je een achtergrond kunt kiezen die past bij de kleuren van je foto. Door kleuren uit je foto te selecteren, kun je een harmonieuze en aantrekkelijke uitstraling creëren voor je fotoboekpagina’s. Dit zorgt voor een samenhangende look die de visuele aantrekkingskracht van je fotoboek versterkt.

Achtergronden aan je indelingen toevoegen

In de video worden drie verschillende mogelijkheden laten zien om de achtergrond te gebruiken. Je wordt stapsgewijs meegenomen door de verschillende mogelijkheden. De 

Een titel op de rug van de omslag

In deze video leer je hoe je een titel kunt toevoegen aan de rug van de omslag van je fotoboek, voor een nette en professionele afwerking.

Eigen tekstpagina’s opslaan als paginastijl

Leer hoe je een eigen paginastijl kan ontwerpen en deze vervolgens op meerdere pagina's te gebruiken. Je wordt stapsgewijs meegenomen om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Een eigen indeling maken en opslaan

De video laat zien hoe je verschillende elementen zoals foto's en tekstvakken kunt toevoegen en rangschikken, hoe je de grootte en positie van deze elementen kunt aanpassen, en hoe je de gemaakte indeling kunt opslaan voor later gebruik. Dit helpt gebruikers bij het creëren van unieke en herbruikbare lay-outs voor hun fotoproducten.

Een eigen foto als achtergrond

Ontdek hoe je je eigen foto kunt gebruiken als achtergrond in je fotoboek. Deze instructies helpen je om een uniek en gepersonaliseerd ontwerp te creëren door je favoriete foto’s op de achtergrond van je pagina’s te plaatsen. Dit voegt een persoonlijk tintje toe en maakt je fotoboek nog specialer.

Foto’s selecteren, aanpassen en uitlijnen

Je leert stapsgewijs hoe je foto's kan uploaden en het bewerken ervan met verschillende tools zoals bijsnijden en filters, en het correct uitlijnen van de foto's binnen fotoproducten zoals albums en kalenders. Het doel is om gebruikers te helpen bij het maken van gepersonaliseerde fotoproducten met een professionele uitstraling.

Randen en schaduwen om je foto’s zetten

Deze video laat zien hoe je foto's in kaders kunt plaatsen. Dit geeft je fotoboek een professionele uitstraling en helpt bij het accentueren van belangrijke foto's. Door kaders te gebruiken, kun je de focus op specifieke beelden leggen en een georganiseerd en esthetisch aantrekkelijk fotoboek creëren.

Kleuren van randen aanpassen aan de kleuren van je foto

Ontdek hoe je de formaten van foto's en elementen kunt wijzigen in je HEMA fotoboek. Dit geeft je meer controle over de lay-out en stijl van je boek. Je kan gebruik maken van verschillende kleuren en meerdere randen toevoegen.

De horizon van je foto rechtzetten

Deze video legt hoe je de horizon van een foto kunt corrigeren. Het proces omvat het selecteren van de betreffende foto en de foto draaien en bijsnijden.