de voordelen van...

HEMA heeft het grootste assortiment aan fotoboeken. Binnen het assortiment zijn er twee soorten fotoboeken te bestellen. Je hebt de traditionele gedrukte fotoboeken en de fotoboeken op echt fotopapier.

Er zijn een aantal verschillen aan de fotoboeken en op deze pagina worden de voordelen van een fotoboek op fotopapier uitgelegd. De verschillen zijn:

  • echt vlakliggend
  • geen drukraster (fototechniek)
  • standaard foto-omslag

detail-binding-fotoalbum-fotopapier

echt vlakliggend

Het verschil zit in de manier van inbinden, zo vallen gedrukte fotoalbums bollend open zoals een boek en liggen de fotoalbums op fotopapier volledig vlak. De linker en rechterpagina vormen één geheel zodat een foto volledig door kan lopen over twee pagina's. Het is een standaard eigenschap van het fotopapier. Je kunt hiernaast een voorbeeld zien hoe de binding van een fotoboek op fotopapier er uit ziet.

Je moet je voorstellen dat bij het grootste fotoboek (30x45cm) dan een volledige foto in handen hebt van 30x90 cm. Jouw herinnering komt dan echt tot leven.

drukraster

geen drukraster

Een tweede groot verschil is dat een gedrukte foto opgebouwd wordt uit kleine puntjes, die als je goed kijkt zichtbaar zijn. Een foto's op fotopapier zijn deze puntjes niet zichtbaar en dat geeft een wat scherpere indruk en nog aansprekender kleuren. De foto's worden belicht op het fotopapier.

Hiernaast zie je wat het verschil is tussen de twee technieken. Klik hier voor een grotere afbeelding.

foto-omslag

Als je een fotoboek op fotopapier bestelt, krijg je er een foto-omslag standaard bijgeleverd. Dit kost niks extra's en geeft je fotoboek een persoonlijkere uitstraling. Daarbij kun je direct een titel op de omslag plaatsen. Zo maak je nooit de vergissing om welk fotoboek het gaat. Je gehele verzameling is dan herkenbaar en uniek.

Je kunt een foto over de gehele omslag plaatsen, voor- en achterkant, of ook hier met de indeling spelen en meerdere foto's plaatsen met kaders, cliparts en achtergronden. Niks is te gek met de software van HEMA.

extra informatie

Als je overtuigd bent en nu een fotoboek op fotopapier wilt gaan bestellen nog wel even de volgende opmerkingen:

dikkere pagina's

De pagina's van een fotoboek op fotopapier zijn dikker en stugger. Dit komt door de binding en het vlakliggende karakter. De pagina's worden namelijk aan elkaar gelijmd.

maatvoering

Door de standaard maatvoering van het fotopapier (in inches ipv cm) zorgt voor een verschil tov de gedrukte fotoboeken. Zo is een A4 gedrukt fotoboek 28x21 cm en A4 fotoboek op fotopapier 28x19 cm. Dit verschil zie je als je de fotoboeken naast elkaar in de kast plaatst.

aantal pagina's

De binding van de pagina's in combinatie met de dikte maakt het niet mogelijk om oneindig veel pagina's in een boek te plaatsen. Het maximale bij een fotoboek op fotopapier is hierdoor vastgesteld op 100. Dit om voor langere tijd de kwaliteit van het fotoboek te kunnen garanderen.