meer op een product

In een fotoboek zijn klanten veelal bezig met het ontwerpen van hun pagina's. Zij combineren dan achtergronden, cliparts en foto's op 1 pagina. De HEMA fotoservice software, de compleetste foto bestelsoftware van Nederland, maakt het mogelijk om deze opmaakmogelijkheden ook voor andere producten dan fotoboeken te gebruiken. Dit is het best bewaarde geheim.

Zo kun je bijvoorbeeld voor moederdag of vaderdag de foto's van de kinderen combineren op een leuk en eigen fotocadeau. Hoe je dat doet, leer je in deze tip. Lees de tip en creëer je eigen fotoproduct.

Let wel; zorg dat je bij gebruik van meerdere foto's wel let op het product. Bij een klein product kunnen de beelden klein worden. Denk dus goed na over deze keuze.

stap1

het begin

Als de keuze voor het product is gemaakt en je gaat verder de foto software in, zal je eerst de foto's moeten selecteren die je wilt gaan gebruiken. Je kunt op meerdere manieren zorgen dat de foto's op het product geplaatst worden. Het simpelste is om de gewenste foto's aan de linkerkant te selecteren en dan te verslepen op het product. Meerdere foto's selecteer je door 'CTRL' toets (windows) en 'COMMAND/APPEL' toets (apple) ingedrukt te houden als je deze aanklikt. Als je de foto's versleept hebt, worden deze selectief op het product geplaatst.

Als je één foto sleept op het product, wordt deze over de gehele oppervlakte van het product geplaatst. Je kunt deze foto altijd weer verkleinen en dan andere foto er naast plaatsen. Let wel, de eerste foto behoud de orientatie van het product. Als de foto potrait/staand gefotografeerd is en product vierkant, wordt de foto vierkant uitgesneden.

Je kunt ook altijd nog eerst meerdere foto kaders plaatsen, via menu opmaak >> fotokader toevoegen, en daar de foto's in slepen. Let wel ook hier wordt dan het eerste fotokader over het gehele product geplaatst.

stap2

posities bepalen

In deze uitleg wordt uitgegaan van dat er meerdere foto's op het product gesleept zijn. In de basis werken de functies in alle andere gevallen hetzelfde.

De foto's zijn selectief op het product geplaatst. Je kunt deze nu verplaatsen naar de gewenste positie. De blauwe hulplijnen helpen je om de foto's ten opzichte van elkaar en ten opzichte van het product uit te kunnen lijnen. Dit werkt ontzettend handig.

Via de pijltjes in de hoeken en aan de zijkanten kan je het formaat van de foto aanpassen aan de gewenste maatvoering. Je kunt op deze manier het onderwerp van de foto meer centraal zetten en storende elementen in de achtergrond verbergen. Door op het ronde icoontje in het midden van de foto, als de foto is geselecteerd, te klikken en vast te houden, kan je de positie van de foto in de uitsnede bepalen en veranderen.

stap3

combineren van elementen

Als de foto's op de gewenste plek staan, kan je het product verder verfraaien met:

  • achtergronden
  • cliparts
  • tekst
  • kaders

De verschillende elementen geven jouw ontwerp nog meer een persoonlijk tintje. Je vindt de elementen aan de linkerkant van jouw scherm. Via de knoppen kan je het gewenste element bekijken en selecteren.

Als dan alles naar wens is, kan je het fotoproduct gaan bestellen. Wacht niet langer en maak je eigen fotoproduct voor dat speciale moment.