voorbeeld-eindproduct

decoreer je fotocadeau

Bij het maken van een fotoboek wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van elementen om de pagina's nog leuker te maken. Bij HEMA kan je deze elementen ook heel erg goed toepassen op alle andere producten als bij een fotocadeau. In de software kan je namelijk heel gemakkelijk op jouw gewenste fotoproduct bijvoorbeeld cliparts en teksten plaatsen. Het eindproduct krijgt daardoor een geheel andere beleving.

Denk maar eens aan een gepersonaliseerd moederdagcadeau. Hoe leuk is het om je moeder extra duidelijk te maken hoeveel ze voor jou betekent. Hieronder staat hoe je in de software dit kunt doen.

Zie hiernaast voor een voorbeeld hoe dat er uit kan zien op een blik.

selectieclipart

kiezen clipart

Als je de foto of afbeelding op het product hebt geplaatst, kan je een clipart gaan selecteren uit alle opties. Aan de linkerkant van het scherm zie je een aantal tabbladen. Standaard is het tabblad voor 'foto's' geselecteerd. Als je dan het tabblad 'cliparts' selecteert door op het icoontje van de cliparts te klikken, kom je standaard in de categorie 'alles' uit. Je kunt de categorie direct onder het HEMA-logo aanpassen.

Door gebruik te maken van de scrollbalk kun je alle opties van de cliparts bekijken. De als je dan jouw voorkeur hebt gevonden, kun je de clipart selecteren. Selecteren doe je door er op te dubbelklikken, klikken en slepen of door op te klikken en de knop linksonder 'clipart toevoegen' te gebruiken. Het clipart wordt dan ergens op het product geplaatst.

plaatsen-clipart

positie en grote

Als je een clipart op jouw product plaatst, wordt de clipart in de default afmeting en op een willekeurige plek geplaatst. Door het clipart te selecteren, te herkennen aan de groene lijnen met pijl icoontjes om het clipart heen, kan je door te slepen de clipart op de gewenste plek zetten.

Het formaat van de clipart pas je simpel aan door via de pijltjes (twee in tegengestelde richting) aan te klikken en te verslepen tot het gewenste formaat.  De pijltjes in de hoeken zorgen voor het aanpassen in de juiste verhouding. De pijltjes aan de zijkant zorgen voor een aanpassing in breedte of hoogte.

Met het ronde pijltje (lijkt op recycle icoon) aan de bovenkant van de clipart kan je roteren. Zo plaats je het clipart in de juiste hoek op jouw fotoproduct.

Mocht je niet tevreden zijn over het clipart, kan je aan de hand van het prullenbakje het clipart van jouw product verwijderen.

Als je meerdere cliparts wilt plaatsen, herhaal je de bovenstaande stappen. De volgorde van de cliparts, als deze over elkaar liggen, kan je bepalen door in het menu te kiezen voor 'invoegen' en icoontje bij 'positie' aan te klikken. Of door met de rechtermuisknop op het bewuste clipart te klikken en dan te kiezen voor de optie 'naar voren' of 'naar achteren' .

tekst-toevoegen

tekst plaatsen

Nu de cliparts goed staan, kan je tekst gaan toevoegen. Je voegt tekst toe door in de menu balk onder 'invoegen', op het icoontje met de beschrijving 'tekst toevoegen' te klikken.

Op dat moment opent zich een scherm over jouw product heen, waar in je een tekst kunt typen en opmaken in onder andere kleur, stijl en grootte.

Je bevestigt de tekst door op de 'ok' knop recht onder het scherm wat zich heeft geopend te klikken. Kort zal er een klokje draaien alvorens de tekst geplaatst wordt op het product. Let op dat de grootte van de tekst alleen via het bewerkscherm aangepast kan worden. Door dubbel te klikken op de tekst wordt deze wederom geopend. Je kunt daarna de tekst in positie hetzelfde aanpassen als net beschreven bij de clipart.

bestellen

Als je klaar bent met ontwerpen van jouw persoonlijk en unieke fotocadeau kun je het product bestellen. Je bevestigt je product door op de knop rechtsonder van het scherm te klikken.

Let op; je krijgt altijd de vraag om jouw product op te slaan. Zorg dat je dat doet. Mocht je het willen hergebruiken of gaat er iets fout in de bestelling, dan kun je altijd het product simpel opnieuw bestellen.